Think News-Για πρώτη φορά: Τι βλέπει ένας πιλότος F-35 (Videos)
ΑΜΥΝΑ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ F-35 (VIDEOS)

Για πρώτη φορά οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν στην δημοσιότητα πλάνα από νυχτερινή αξιολόγηση του F35, μέσα από τα μάτια του πιλότου:

Τα πλάνα από την διαδικασία προσνείωσης ενός F-35B STOVL των Πεζοναυτών στο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS America το Νοέμβριο 2016, είναι ιδιαίτερα θεαματικά καθώς παρέχουν την ακριβή εικόνα στο υπέρυθρο φάσμα που έχει ένας χειριστής Lightning II ώστε να μπορεί να εκτελεί ανάλογες διαδικασίες με την ίδια ευκολία όπως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το υλικό που αποδεσμεύτηκε παρουσιάζει επίσης τη διαδικασία εναέριου ανεφοδιασμού ενός F-35B από ιπτάμενο τάνκερ τύπου τύπου KC-135R, της αμερικανικής Αεροπορίας το οποίο διαθέτει ειδικά τροποιημένο πρόβολο ανεφοδιασμού με τη μέθοδο Probe and Drogue που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα μαχητικά του Ναυτικού και των Πεζοναυτών.

Υπενθυμίζεται ότι το F-35 είναι το πρώτο μαχητικό σε υπηρεσία, το οποίο αντικατέστησε τη μονάδα HUD, με ένα εικονικό σύστημα προβολής δεδομένων επί της κάσκας του χειριστή.

Το νέο σύστημα με την ονομασία Helmet Mounted Display –HMD ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά σε εργαστήριο το Μάρτιο του 2008 και απαιτήθηκε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση του στο F-35. Προβάλει πληροφορίες που κανονικά προβάλλονταν μέχρι σήμερα στο HUD, ανεξαρτήτως της κατεύθυνσης που είναι στραμμένη η κεφαλή του χειριστή.

Η διαφορά του με την υπάρχουσα κάσκα JHMCS είναι περίπου όση και αυτή μεταξύ δυο συστημάτων που ανήκουν σε διαφορετική γενιά. Η κάσκα JHMCS χρησιμοποιείται ως γνωστόν για απεικόνιση σκοπευτικής συμβολογίας σε μεγάλες γωνιακές αποκλείσεις για τον εγκλωβισμό εναέριων στόχων με βλήματα Off Boresight όπως τα IRIS-T και ΑΙΜ-9Χ.

Το πρόβλημα έγκειται ότι μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ταχύτητα, για την στιγμιαία μετάδοση δεδομένων από το HUD προς την κάσκα, με αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί για ναυτιλία όπως συμβαίνει με την περίπτωση του HMD στο F-35.

Η απαλοιφή του HUD εξοικονομεί βάρος και κόστος που σχετίζονται με τα παραδοσιακά συστήματα του είδους με αποτέλεσμα την απλοποίηση του cockpit. Χάρις το HMD ο χειριστής μπορεί να κοιτά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και ταυτόχρονα στην οπτική του ευθεία (LOS), προβάλλονται δεδομένα πτήσης για την ασφαλή πτήση του αεροσκάφους.

Επιπλέον σε αντίθεση με το παρελθόν, η υπέρυθρη εικόνα από ατρακτήδια νυχτερινής ναυτιλίας και σκόπευσης που προβάλλονταν στο στενό πεδίο του HUD και στις οθόνες MFD, εμφανίζονται πλέον στην κάσκα του πιλότου ενός F-35 με απεριόριστο εύρος θέας επιτρέποντας την άμεση θέαση του στόχου στην πραγματική θέση του στο χώρο.

Μια ακόμη εντυπωσιακή ικανότητα του HMD, είναι η ικανότητα προβολής απεριόριστης θέασης κατά τη διάρκεια μιας κλειστής αερομαχίας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα χάρις την πανοραμική κάλυψη από υπέρυθρες κάμερες του ηλεκτροοπτικού συστήματος EOTS, ο χειριστής του F-35 έχει τη δυνατότητα να διατηρεί οπτική επαφή με το στόχο του ακόμη και όταν αυτός περνάει σε «τυφλά» σημεία που δημιουργούνται από την άτρακτο και τις πτέρυγες του αεροσκάφους. Έτσι με το πάτημα ενός κουμπιού αυτές «εξαφανίζονται» και στην κάσκα προβάλλεται η εικόνα από το FLIR στην ακριβή κατεύθυνση που κοιτά ο χειριστής.

Έτσι δίνεται η αίσθηση στον πιλότο ότι «αιωρείται» στο χώρο όπως ακριβώς σε παιχνιδομηχανές με αεροπλάνα ή αυτοκίνητα όπου ο παίκτης επιλέγει την θέα χωρίς να φαίνεται το πιλοτήριο.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη λειτουργία για σκοπευτική κάσκα η οποία προσφέρει ικανότητες που δεν υπήρχαν ποτέ μέχρι σήμερα διαθέσιμες σε χειριστές μαχητικών.

Στελέχη της αμερικανικής Αεροπορίας και της κατασκευάστριας Lockheed Martin τονίζουν ότι μπροστά μας βρίσκονται «ιδιαίτερα συναρπαστικές μέρες» αφού πρακτικά θα μεταμορφωθεί ο τρόπος της εναέριας μάχης όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνεται σήμερα ένας χειριστής μαχητικού.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση που έγινε στο συνέδριο της Επιτροπής Ασφάλειας Πτήσεων στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο. Την ενημέρωση διεξάγει ο Αντισμήναρχος D. Tom Fields, ο οποίος είναι προϊστάμενος του προγράμματος πτητικών δοκιμών (F-35 Government Flight Test Director) για λογαριασμό της διοίκησης συστημάτων Ναυτικού (NAVAIR). Κύριο αντικείμενο είναι οι προκλήσεις που αντιμετώπισε το πρόγραμμα του F-35 τους τελευταίους 12 μήνες, με άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που περιλαμβάνουν και την προβολή των εντυπωσιακών βίντεο μέσα από τη κάσκα HMD.

https://drive.google.com/file/d/0B30EHgj_ikFIOTlEeGh6UHFPOTQ/view   

Δείτε επίσης
Τελευταία ενημέρωση ΙΟΥΛ. 11, 2017